Тел: 0086 21 54715167

Електронна поща: sffiltech@gmail.com

Всички категории

Новини от индустрията

Начало> Новини и блог > Новини от индустрията

Няколко ключови точки, които трябва да се контролират при избора на платнена торба за премахване на прах

Време: 2023-06-28 Хитове : 5

В ръкавния филтър прахът е прикрепен към повърхността на филтърната торба. Когато праховият газ преминава през прахоуловителя, прахът ще бъде блокиран на повърхността на филтърната торба и чистият газ навлиза във филтърната торба през филтърния материал. Клетката във филтърната торба се използва за поддържане на филтърната торба, избягване на свиването на филтърната торба и подпомага почистването и преразпределянето на филтърната утайка. Тъканта и дизайнът на торбата за отстраняване на прах трябва да имат за цел ефективно филтриране, лесно отстраняване на прах и издръжливост. Изборът на торбичка за премахване на прах е по-важен, което пряко влияе върху ефекта на отстраняване на прах. Изборът на торба за прах е основно от аспектите на температурата на газа, влажността, химичните свойства на прилива, размера на частиците, концентрацията на прах, скоростта на вятъра, режима на отстраняване на прах и др.

В процеса на отстраняване на прах обикновено се смята, че когато прахът се издуха до средата на торбата за прах, средата на торбата за прах ще се свие, за да се свие, така че да се постигне ефектът на отстраняване на праха. Всъщност, в процеса на продухване и наблюдение в лабораторията за осцилограми, качеството на въздуха на импулса се втурва към торбата за прах, карайки торбата за прах да вибрира бързо отгоре надолу, а торбата за прах на слоя прах се издухва под вибрации и налягане. Когато е твърде висока, амплитудата е твърде висока, което води до летене на прах, което води до два вида адсорбция. Добре е налягането на впръскване с подходяща амплитуда да образува блокове и разпръснати.

Мащабният импулсен прахоуловител с дълга торба с ниско налягане е високоефективен прахоуловител от сух тип. Това е инсталация за отстраняване на прах, която използва ръкавни филтърни елементи, изработени от тъкан от влакна, за улавяне на твърди частици в прашен газ. Принципът на действие е, че когато частиците прах заобикалят влакната на филтърната тъкан, те се улавят поради въздействието на инерционната сила с фибри Фините прахови частици се влияят от газови молекули и променят посоката си на движение от време на време. Тъй като празнината между влакната е по-малка от свободния път на брауновото движение на газовите молекули, праховите частици се сблъскват с влакната и се разделят; Неговият работен процес е свързан с метода на тъкане на филтърния материал, плътността на влакната, дифузията на прах, инерцията, екранирането, гравитацията и електростатичното действие и неговия метод за отстраняване на пепелта; Материалът на филтърната тъкан е ключът към ръкавния филтър. В допълнение към специфичната плътност и пропускливостта на въздуха, високотемпературната торба трябва също да има добра устойчивост на корозия, устойчивост на топлина и висока механична якост.