Тел: 0086 21 54715167

Електронна поща: sffiltech@gmail.com

Всички категории

Новини от индустрията

Начало> Новини и блог > Новини от индустрията

Как да изчислим обема на въздуха и филтриращата площ на средноефективния ръкавен филтър F9?

Време: 2023-07-06 Хитове : 8

Филтърният материал, използван за ръкавния филтър със средна ефективност F9, е електростатичен материал. В сравнение с традиционните филтърни материали, той има по-добър ефект на филтриране, силна дишаемост, избягва летенето на прах и може да спести броя пъти за смяна на филтърния екран, да намали оперативните разходи. Благодарение на уникалните структурни характеристики на ръкавния филтър, неговият въздушен обем е голям. Как да изчислим обема на въздуха и филтриращата площ на ръкавния филтър със средна ефективност?

Формулата за изчисляване на площта на филтриране на ръкавния филтър със средна ефективност F9 е както следва:

Обем на въздуха (m3/h)=ширина * височина * 2.5M/s (скорост на вятъра) * 3600 секунди (1 час)

Филтриращата площ на филтър със средна ефективност от тип торба зависи от броя на филтърните торби и дължината на филтърните торби, например: 592 * 592 * 20 * 600-6P-F7, размерът на външната рамка е 592 * 592 * 20 мм, дължината на 600 торби, а ефективността е F7. Ширината обикновено е 670 mm, а филтриращата площ се изчислява на 0.8 квадратни метра. Общата филтрираща площ на 6-те филтърни торби е 4.8 квадратни метра.

Формулата за изчисляване на въздушния обем на ръкавния филтър със средна ефективност е следната:

Дължина * ширина * скорост на вятъра * 60 = кубически метра в минута.

Номиналният въздушен обем трябва да се изчисли въз основа на скоростта на вятъра. Нормалната централна система за подаване на климатик е настроена на скорост на вятъра от 2.5 m/s, така че можем да изчислим обема на въздуха на ръкавния филтър със средна ефективност.