Тел: 0086 21 54715167

Електронна поща: sffiltech@gmail.com

Всички категории

Корпус на филтъра за автоматично самопочистване

Начало> Продукти > Течна филтрация > Корпус на филтъра за автоматично самопочистване

ПРОДУКТИ

4.1backwashing_automatic_filter_housing_system_bcmseries-21
4.2
4.3
4.4
Автоматична система за обратно промиване на корпуса на филтъра Bcmseries
Автоматична система за обратно промиване на корпуса на филтъра Bcmseries
Автоматична система за обратно промиване на корпуса на филтъра Bcmseries
Автоматична система за обратно промиване на корпуса на филтъра Bcmseries

Автоматична система за обратно промиване на корпуса на филтъра Bcmseries


Описание

Корпус на филтъра с пълно автоматично обратно промиване серия BCM”

Корпусът на филтъра за пълно автоматично обратно промиване на BCM е подходящ за филтриране на примеси от частици от течност с висок поток, висока скорост и нисък вискозитет.

Корпусът на филтъра за пълно автоматично обратно промиване на BCM е механичен и електрически продукт със следните предимства;

.разумен дизайн

.висока ефективност на филтриране

.ниски експлоатационни разходи

.непрекъснато филтриране в процеса на обратно измиване и др

Използва се широко в металургията, химическата промишленост, електричеството, водата за инжектиране на нефтени находища, баластната вода, екологичното пречистване на вода и др.

Принцип на работа на корпуса на филтъра за пълно автоматично обратно измиване на BCM:

Филтрираната течност тече от входа към корпуса на филтъра, след което преминава през фиксиращата плоча в корпуса на филтъра, течността тече от филтърния елемент вътре навън. След това изтича от изхода на филтърния съд. Примесите, произведени от филтъра за обратно промиване, изтичат от изхода на канализацията.

Предимства на филтъра за обратно промиване

1. Филтърното оборудване възприема вътрешната механична структура на патентована технология, осигуряваща истинска функция за обратно промиване, която може напълно да премахне примесите, уловени от филтърния екран, без мъртви ъгли и затихване на потока, осигурявайки по-висока ефективност на филтъра и дълъг експлоатационен живот.

2. Филтриращото оборудване е направено от 304, 316L 2205, MONEL и други клиновидни филтърни сита. Които имат висока якост, висока точност, устойчивост на корозия и най-висока точност на филтриране от 25 микрона.

3. Филтриращото оборудване може да осигури автоматично обратно промиване чрез собствените си функции за извличане и реакция и може да се справи с нестабилни колебания в качеството на водата без ръчна намеса.

4. Системата за управление на филтриращото оборудване е чувствителна и работи точно. Стойностите за настройка на диференциалното налягане и времето за обратна промивка могат да се регулират гъвкаво според различните източници на вода и точността на филтриране.

5. По време на обратното промиване на филтърното оборудване всяка група филтърни сита се промива последователно. За да сте сигурни, че филтърната мрежа се почиства безопасно и ефикасно, без да засяга други филтри, и продължете да филтрирате.

6. Филтриращото оборудване приема пневматичен клапан за продухване, така че времето за обратно измиване е кратко. Консумацията на вода за обратно измиване е малка и околната среда е икономична.

7. Филтърното оборудване има компактен и разумен структурен дизайн, малка подова площ, гъвкава и удобна инсталация и движение.

8. Филтърното оборудване има малко уязвими части. Те не са консумативи и имат ниски разходи за експлоатация и поддръжка. Те имат проста работа и управление.

9. Работното състояние на филтриращото оборудване се показва от сензорен екран или цифров екран, а настройките за диференциално налягане и време са удобни и интуитивни. .

Как работи?

Когато течността тече през филтърния елемент. Твърдите частици ще бъдат уловени във вътрешната страна на филтърния елемент. С увеличаването на замърсителите диференциалното налягане между замърсената страна и чистата страна на филтъра постепенно се увеличава. Когато диференциалното налягане достигне зададената стойност, измервателят на диференциалното налягане изпраща съобщение и корпусът на филтъра започва автоматичен процес на обратно промиване.

Процес на обратно измиване:

1. Мотор-редуктор задвижва миещото рамо, за да се завърти от вала на крика, ъгълът на въртене на миещото рамо се контролира от фотоелектрически превключвател за позициониране, което ще го накара да се подравни към почистения филтър.

2. Изпускателният вентил се отваря, така че да се образува диференциално налягане между филтърния елемент от външната страна (чистата страна) и дренажа на замърсителя.

3.Под действието на разликата в налягането течността от чистата страна ще тече от почистения филтър отвън навътре, за да извърши процеса на обратно измиване, замърсителите, натрупани във вътрешната страна на филтърното сито, ще бъдат отмити и ще изтекат от филтъра през филтъра канализационен изход.

4. Времето за обратно измиване на всеки филтърен елемент е зададено, така че когато времето за обратно измиване бъде достигнато, изпускателният клапан за замърсяване ще бъде затворен и този процес на обратно измиване на филтърния елемент е приключил, след което моторът с редуктор ще задвижи рамото за измиване към завъртете отново, провеждайки обратно промиване към следващия набор от филтри, канализационният клапан ще бъде отворен отново и така нататък, за да се извърши процес на обратно промиване към всяка мрежа.

5. След приключване на цялото почистване на филтъра рамото за измиване се връща в първоначалното си положение под контрола на фотоелектрическия превключвател, което означава, че цикълът на обратно измиване е приключил.

6. Тъй като обратното промиване се случва на набор от филтри на свой ред, следователно по време на процеса филтърът може да поддържа непрекъснато състояние на филтриране на течността.

Задайте процеса на изпиране:

1. Настройка на диференциалното налягане: филтърът има манометър за диференциално налягане, който се използва за настройка на диференциалното налягане на филтъра.

2. Настройка на времето: контролната кутия има устройство за настройка на времето, което може да се използва за задаване на цикъла на процеса на пране според изискванията на потребителя. Настройката на диференциалното налягане и настройката на времето са автоматичен процес на конфигуриране на обратно промиване, двете настройки съществуват едновременно, докато настройката на налягането е преди.

3. Ръчно стартиране: В допълнение към настройката на диференциалното налягане и настройката на времето автоматичен процес на обратно измиване. Има и ключ TEST за ръчно стартиране на процеса, който се използва за отстраняване на грешки и поддръжка.

4. Системата за управление на филтърното оборудване е чувствителна, точна работа и може гъвкаво да регулира диференциалното налягане и стойността на настройката на времето за обратно измиване въз основа на различна точност на водата и филтъра.

5. По време на процеса на обратно промиване всеки филтърен съд се извършва обратно промиване на свой ред; което гарантира безопасност на филтърната мрежа, ефективно почистване, докато други филтри не се засягат и продължават да се филтрират.

6. Филтриращото оборудване има по-малко уязвими части, без консумативи, с ниски разходи за експлоатация и поддръжка и лесна работа и управление.

7. Филтърното оборудване е проектирано компактно и разумно, с малък размер, което е гъвкаво и удобно за монтаж и движение.

8. Оборудването за филтриране използва пневматичен дренажен клапан, с кратко време на процеса на обратно измиване, по-малко потребление на вода, опазване на околната среда и икономичност.

9. Работното състояние на филтриращото оборудване се показва от сензорния екран, а настройката за диференциално налягане и време е удобна за преглед.

Характеристики
Основен модел филтър BCM400 BCM500 BCM600 BCM800 BCM1000 BCM1200
Площ на филтриране (m2) 1.56 2.64 4.05 5.91 10.45 15.72
Брой филтърни елементи 10 18 26 33 49 64
Обем (L) 130 200 296 610 895 1695
Размер на входа и изхода DN150 DH200 DH250 DH350 DH400 DH500
Размер на дренажния отвор DN40 DN65 DN65 DN80 DN80 DN80
Приложима течност Голям поток, висока скорост, нисък вискозитет (100mPas) примесна маса <1000ppm)
Прецизност на филтриране 50-2000μm
Стандартно проектирано налягане 1.0MPa по-висока може да бъде персонализирана
Проектна температура 0-200C (в зависимост от уплътненията)
Почистващо диференциално налягане 50-100KPa (определено от вискозитета на течността)
Инструмент за диференциално налягане Превключвател за диференциално налягане/трансмитер за налягане/трансмитер за диференциално налягане
Стандартна връзка за вход и изход Фланец. HG20592-2009 (стандартен дизайн) HG20615-2009 (съвместим с ANSI B16.5): съединение с кръгла резба ON11851
Серия филтърни елементи MS
Намокрен с черупка материал 304/316L/CS
Материал на въртящото се рамо за обратно промиване 304 / 316L
Материал за уплътняване на корпуса NBR/EPDM/VITON/силиконова гума/силиконова гума с покритие от FEP
Бригада от уплътнителни материали за филтърни елементи NBR/EPDM/VITON/силиконова гума/силиконова гума с покритие от FEP
Материал за уплътнение на буталния прът NBR/PU /VITON
Клапан за продухване и изхвърляне на шлака Пневматичен сферичен кран с пълен отвор Еднодействащ или двойнодействащ 304/316
Изисквания за доставка на комунални услуги 220V AC 0.4-0.6MPa чист сух сгъстен въздух за система за управление
Приложение

Обезсоляване на морска вода, циркулираща охлаждаща вода и вода за повторно инжектиране на нефтени находища, баластна вода за кораб, вода за повторно използване на котли, ултра филтриране, филтриране с обратна осмоза, предварителна обработка на йонообмен, филтър за хартиени дюзи. 4. Системата за управление на филтърното оборудване е чувствителна, точна работа и може гъвкаво да регулира диференциалното налягане и стойността на настройката на времето за обратно измиване въз основа на различна точност на водата и филтъра.

СЪОБЩЕНИЕ